Piure de urzici cu usturoi

de susu in Mancaruri de post, 4 Apr 2013 | 11021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • doua pungi de 1 leu sau doua ladite pline cu urzici
  • o capatana de usturoi
  • doua linguri rase de faina
  • ulei de masline
  • zeama de urzici
  • o ceapa facultativ
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de urzici cu usturoi:

Curatam urzicile si le spalam foarte bine in multe ape reci. Le scurgem de fiecare data luandu-le cu mainile din apa si schimband apa din lighean pentru a se lasa nisipul la fund.

Punem vreo 2 l de apa cu sare la fiert si cand da in clocot adaugam urzicile spalate. Le lasam vreo 20 de minute dupa care le strecuram, le tocam foarte fin sau le bagam la mixer, sunt la fel de bune in ambele moduri. Punem faina peste urzici si le amestecam bine.

Calim niste usturoi pisat sau zdrobit cu lama unui cutit (daca doriti puteti cali si o ceapa dar mai bune sunt doar cu usturoi) adaugam urzicile si daca mai este nevoie putina zeama in care au fiert urzicile, atat cat sa fie legate. Potrivim de sare si cand inchidem focul punem restul de usturoi pisat.

Le servim reci cu mamaliguta. Din urzicile astea mi-au iesit patru portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de urzici cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]