Aluat Pizza
pentru pizza
Aluat de pizza:
Se pune drojdia la topit cu putin lapte caldut, un praf de sare si putin zahar.
Intr-un castron se pune faina, facem un cuib la mijloc si punem: uleiul, sare, zahar, oul, drojdia topita, laptele si incepem sa framantam pana cand obtinem o coca elastica care nu se mai lipeste de maini. Apoi se acopera cu-n prosop curat si se aseaza la loc ferit de curent si frig...la caldura...si se lasa 30-45 minute sa creasca.
Dupa ce aluatul a crescut se pregateste aluatul si-l asezam in tava in care vom face pizza ( ungem bine cu ulei tava inainte de a pune aluatul)
Lasam aluatu sa se " odihneasca" in tava cateva minute, apoi il ungem cu ketchup si presaram condimente pentru pizza. Peste asezam rondele de carnati, feliute de sunca, presaram masline fara samburi, branza si la final cascaval dat pe razatoarea mare.
Lasam la cuptor pana cand se topeste cascavalul si aluatul s-a desprins de pe marginea tavii.