Pizza

de nilgun in Pizza, 20 Aug 2013 | 3778 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 800 gr. faina alba
  • 400 ml.apa
  • 1 cub drojdie
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare
  • 2 lingurite zahar

Pentru umplutura

  • salam de curcan- un pachetel
  • cascaval- o rotita
  • branza- 1 bucatica mica
  • ciuperci- 1 cutie
  • masline-vreo 30 de bucati
  • ardei gras verde 2 bucati

Pentru sosul de rosii cu care acoperim aluatul

  • suc de rosii la cutie cam 100 gr.plus 3 rosii proaspete curatate de coaja si taiate cubulete
  • oregano
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Drojdia se dizolva in apa calduta. Apa am incalzit-o un pic la microunde. Se adauga sarea, zaharul si uleiul si se amesteca foarte bine cu o lingura. Se aseaza peste faina si se framanta foarte bine aluatul. 

Se strange intr-o forma de bila, se presara cu faina si se lasa intr-un castron la crescut.  Se lasa aproximativ 2 ore la dospit. 

In tot acest timp pregatim sosul de rosii, punem intr-o craticioara sosul de rosii din cutie si lasam la fiert, punem apoi deasupra rosiile curatate de coaja si taiate cubulete, si oregano. Lasam la fiert pana ce si rosiile sunt bine facute.

Salamul de curcan il taiem bucatele, cascavalul si branza le dam prin razatoarea mare, ardeiul gras il taiem rondele.

Aluatul il impartim.Tava o dam cu ulei. Pe masa de lucru turnam o lingura de ulei, si intindem aluatul cu un facalet in forma dorita in functie de tava. Asezam aluatul in tava, indepartam marginile cu un cutit daca sunt prea mari si mai lasam asa cateva minute. Apoi incepem sa punem umplutura. Incepem cu sucul de rosii preparat mai devreme, acoperim cu branza si cascaval, cu salamul de curcan, cu ciupercutele, maslinele si ardeiul.

Au iesit 2 tavi de pizza si mi-a mai ramas aluat si pentru o painica, cu ceapa vroiam eu, dar fix atunci s-a terminat butelia. Norocul meu ca pizza era gata.

Se introduce la cuptor pana vedem ca aluatul e bine copt. Se scoate, se taie cat pizza e calda, se acopera cu hartie si prosop, se lasa asa vreo 10 minute iar apoi e buna de servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect