Pizza

de babi5 in Pizza, 25 Sep 2013 | 3240 vizualizari

 

Azi am facut o pizza cum mi-a trecut mie prin cap ,si vreau sa va spun ca aspectul este ,foarte tentant ,fiindca este cu carne eu azi nu servesc ,dar las o bucatica pentru mine ..yamiiiiii.... Cei mai fericiti sunt copii . In fiecare zi ma intreaba ? Matusa cind ne mai faci pizza .. si cind ii vad cu cita pofta maninca imi vin e sa le fac in fiecare zi .Sa va povestec cum am procedat la prepararea ei ...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 cubulet de drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita oregano
  • 500 gr carne tocata
  • 100 gr telemea delaco
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 4 rosii
  • piper
  • apa calduta cit cuprinde faina
  • 1 lingurita zahar
  • 150 ml ketchup univer dulce
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Am pus faina intr-un castron, am facut un cuib in ea am adaugat sarea,zaharul si drojdia apoi putina apa calduta .

Am facut o maia si am lasat sa creasca 10 min. dupa care am adaugat si uleiul si am framintat bine ,adaugind apa calduta  atit cit primeste faina si aluatul sa fie suficient de elastic .

Apoi am acoperit  cu un servet  de  bucatarie  si am lasat la crescut .

Intre timp  am pus intr-o tigaie  putin ulei am adaugat carnea  tocata,am condimentat-o cu piper si am potrivit de sare.

Am lasato la calit 10 min.Apoi am spalat  ardeii si rosiile, am curatat ceapa si le-am feliat.

Am ras brinza .

cind aluatul a crescut am tapetat obisnuita tava de 45/35  cu hirtie de copt  apoi cu palmele unse am intins aluatul ,l-am uns cu ketchup dulce univer,am presarat oregano apoi am intins carnea tocata,ceapa,ardeiul  si feliile de rosii .

Am dat la cuptorul incins in prealabil la180 grade . 

Cu 10 min. inainte de terminare am adaugat si telemeaua rasa.

Pizza este gata pentru a fii servita

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza salami