Cine ar refuza pe o asa vreme o pizza fierbinte?:))
Va recomand sa faceti blatul de pizza acasa,deaoarece va fi mult mai gustoasa si nici nu ia foarte mult timp.
Mod de preparare blat:
1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.
Acoperti castronul cu prosop curat si lasati la crescut 1 ora.(daca timpul nu va permite puteti sari peste acest pas)
2.Impartiti aluatul in 4 parti egale si intindenti-l cu ajutorul sucitorului.
3.Ungem jumatate din suprafata fiecareia cu sos de pizza,lasand marginile libere pentru a le putea rula,apoi punem putina mozzarella rasa,sunca taiata bucati,ciuperci,ceapa taiata solzisori,putin oregano,iar la final din nou mozzarella si sos de pizza.Acoperiti cu partea libera a aluatului si lipiti marginile apasand sau ruland usor aluatul.
4.Cu o pensula,ungeti deasupra aluatul cu ketchup sau putina apa.
5.Dati la cuptorul preincazit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute.
Daca doriti in momentul servirii puteti presara putin parmezan ras deasupra.(eu nu am avut)