Pizza cu Blat de Conopida

de BakeUpArtist in Pizza, 6 Noi 2016 | 5374 vizualizari

 

De obicei am tendința să găsesc diferite alternative mai dietetice la mâncărurile noastre preferate, să mâncăm fără griji. Am găsit o soluție super ingenioasă pentru blatul de pizza, care este crocantă, gustoasă și sănătoasă.   

 

INGREDIENTE

Blat

  • o conopida mare;
  • 3 oua;
  • sare;
  • 2 linguri mozzarella rasa;

Toppinguri

  • alegeti dupa bunul plac, insa eu am ales urmatoarele:
  • 150 g mozzarella;
  • 200 g pasta de tomate sau ketchup;
  • 3 linguri boabe porumb dulce;
  • 5-6 felii salam chorizo;
  • 2-3 felii prosciutto crudo;
  • 4-5 ciuperci mici;
  • 1/3 dintr-un fir de praz mic;
  • oregano;
  • 5-6 rosii cherry;
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu Blat de Conopida:

Reteta aceasta este pentru o pizza de 28 de cm diametru. 

Blat de conopida

- Spălați conopida, rupeți buchetele mici și mărunțiți la robotul de bucătărie;

- Puneți conopida mărunțită la cuptor pentru 15 minute;

- Apoi scoateți, lăsați să se răcească puțin și scurgeti foarte bine de suc: folosiți un tifon sau un material curat, care absoarbe umezeala;

- Bateți ouăle bine cu puțină sare;

- Adăugați-le peste conopida scursă împreună cu mozzarella și modelați "aluatul" pe tavă;

- Coaceți blatul de conopidă aproximativ 12-15 minute la foc iute;

 

Pizza

 

- Acum adaugati pe blatul precopt pasta de tomate sau ketchup-ul, peste care presarati oregano;

- Dati mozzarella pe razatoare si adaugati peste pizza cea mai mare parte, lasand pentru sfarsit o lingura de mozzarella rasa;

- Acum puteti adauga restul toppingurilor: salamul, muschiul, ciupercile, prazul, porumbul, iar la sfarsit rosiile cherry feliate;

- Acum mai adaugati lingura mozzarella peste toata pizza si dati la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 12- 15 minute;

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu Blat de Conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

BakeUpArtist 1

06.11.2016, 20:35

Da, sa stiti ca nici eu nu prea consum. Insa am zis sa incerc varianta asta, si sa stiti ca abia se simte gustul. Rezultat mai buuun decat m-am asteptat.

mihaelar63 1

07.11.2016, 04:06

Primesc eu portia Bunicii

marcela1979 1

14.12.2016, 11:44

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza traditionala cu blat Alka Pizza Casei