Pizza cu blat pufos, fara framantare

de Oana in Pizza, 2 Dec 2011 | 53597 vizualizari

 

Reteta by Ana Maria! Bravo Ana, imi place foarte mult site-ul tau!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 400 g faina
  • o lingurita de sare
  • 12 g drojdie proaspata
  • o lingurita cu zahar
  • 270 ml apa la temperatura camerei
  • sos:
  • pasatta de rosii
  • oregano
  • sare
  • topping:
  • ardei gras (rosu, verde, galben)
  • porumb
  • ceapa rosie
  • bacon
  • pastrama de curcan
  • mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos, fara framantare:

Aluatul trebuie facut inainte cu 8-10 ore. Ori de seara si preparata pizza dimineata sau invers. Eu am facut aluatul dimineata cand am plecat la serviciu si seara am facut o pizza delicioasa!

E simplu! faina se amesteca cu sarea intr-un castron mai mare si mai inalt. Drojdia se freaca cu zaharul pana devine lichida, se dizolva apoi in apa si se adauga peste faina. Se amesteca cu lingura in castron pana se incorporeaza faina, se acopera castronul cu folie si se pune in frigider. Totul dureaza maaaaxim 5 minute! Cand veti scoate apoi castronul din frigider, aluatul va fi dospit si castronul plin! Pe masa infainata si cu mainile infainate se rastoarna aluatul si usor se intinde in forma dorita. Este foarte elastic si nu se lipeste de maini. Eu l-am intins pe o foaie de copt si am pus in tava de la aragaz, insa aluatul este mult si merge intins mai subtire pentru doua pizza. 

Buuun! am turnat apoi sosul de rosii (Bio, de la megaimage sau Cirio, cele la cutie de carton), am pus oregano si putina sare. Deasupra mozzarella rasa, toppingurile- dupa gust, deasupra iar mozzarella.

Cuptorul trebuie sa fie bine incins si chiar tava in care se coace pizza e bine sa fie bine incinsa. Se lasa la copt maxim 10 minute, pana se umfla marginile si se rumenesc usor.

Este cea mai buna pizza! Absolut delicioasa! Imi place mult de tot blatul asta!!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos, fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

babi5 1

27.01.2014, 14:44

ioannapreda 1

01.02.2014, 20:34

am incercat-o astazi si a iesit super...

Oana 1

19.02.2014, 09:04

Ma bucur, Ioanna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat pufos