Pizza cu piept de pui

de mirela0911 in Pizza, 25 Mai 2011 | 6859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt rasa sare
  • 2 lg ulei de masline
  • apa calduta cat cuprinde
  • Pt. topping:
  • jumatate piept de pui dezosat
  • sare, piper
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 2 lg ulei de masline
  • cateva masline
  • cascaval ras

Pt.sos:

  • 300 ml bulion
  • sare, zahar, piper dupa gust
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu piept de pui:

Din blat ies doua portii pt tava aragazului iar topping-ul este pt o portie.

Se framanta un aluat elastic din toate ingredientele dupa care se lasa la dospit pana creste in volum.

Pieptul de pui il taiem in 2 sau 3 felii pe orizonatala (sa fie subtiri) dupa care il taiem in fasiute pe latime. Ceapa se taie juliene iar ardeiului i se scoate semintele si cotorul dupa care taiem jumatati de rondele.

Carnea o punem la perpelit in cele 2 lg de ulei. Presaram sare si piper dupa gust si amestecam pana se albeste bine carnea si se rumeneste putin. Se adauga ardeiul si se lasa timp de 1 minut sa se perpeleasca si el. La sfarsit se adauga ceapa si se amesteca bine la fel timp de un minut. Se ia de pe foc.

Bulionul se pune intr-o craticioara sa dea in clocot, se adauga condimentele dupa gust, se mai lasa putin dupa care se ia de pe foc.

Dupa ce aluatul a crescut, se ia jumate din cantitate si se intinde o foaie potrivita pt tava aragazului. Se unge cu sos dupa care se pune topping-ul din tigaie. Se pun ici colo masline, se rade deasupra cascaval si se da la cuptor pt aproximativ 20 minute (cand este facut si blatul si a prins si o culoare frumoasa deasupra).

Pt cealalta jumatate de blat am folosit un altfel de topping (ultimele doua poze).

Se serveste cu ketchup si cui ii place, la sfarsit o bere!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer