Pizza cu pui

de dobrezaira in Pizza, 3 Oct 2012 | 3820 vizualizari

 

Blatul l-am preluat de la Ubulika , cu deosebirea ca nu am avut drojdie uscata si am pus proaspata, este demential de pufos si gustos. Eu am vrut neaparat sa-i pun pui, dar fiecare adauga ce toping vrea.

 

INGREDIENTE

  • Blatul-
  • 125 gr apa rece
  • 125 gr apa calda
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 400 gr faina
  • 3 lg ulei
  • 25gr drojdie proaspata
  • Topping
  • ciuperci taiate-1 borcan (340gr)
  • masline fara samburi - 200 gr
  • 3 copanele de pui fierte
  • 200 gr muschi tiganesc
  • 200 gr cascaval
  • 2 rosii
  • 1/2 ceapa
  • 1 gogosar
  • suc de rosii 500ml
  • sos din suc de rosii dulce si iute cate un castronel(150ml)
  • sare,piper,busuioc,oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu pui:

Blatul l-am facut dupa instructiunile Ubulikai: drojdia am amestecat-o cu apa calda, separat intr-un bol am amestecat apa rece cu sarea, zaharul si uleiul si le-am turnat alternativ peste faina, amestecand cu o lingura. Framantam putin la sfarsit, daca este nevoie (in functie de faina ) mai punem 1-2 linguri de apa. O lasam sa creasca 1-2 ore, tot asa in functie de temteratura din camera.

Cand a crescut bineee, o punem in tava mare de aragaz pe care o tapetam cu ulei si o lingura de faina amestecata cu o lingura de malai ( credeti-ma este super malaiul de pe fundul blatului - am furat ideea de la Jerry's Pizza). Ungem cu suc de rosii, presaram busuioc, oregano si piper si decoram : puiul fiert dezosat si taiat bucatele, maslinele intregi, fara samburi am zis, ciupercile stoarse de zeama, muschiuletul taiat fasii, ceapa solzisori, ardeiul feliute si rosiile, tot feliute. Cateodata, dupa chef, in cazul de fata nu, mai imi place sa pun bucati de ananas. 

O bagam la cuptor la foc potrivit, dupa 30 de min. o scoatem si adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare. Dupa doua minute este gata.

Desi aveam ketchup cumparat prin frigider am preferat sa o servim cu sos facut in casa. In sucul de rosii facut de mine  am pus busuioc , putin piper pentru aroma, iar la sosul iute am adaugat putina paprika, tot de mine facuta...ha, ha, ce ma mai laud....

A fost delicioasa, dovada ca m-am trezit ca nu mai am ce sa fotografiez.Noroc ca am fost doar 3 la masa si a mai ramas o portie ( eu si sotul am mancat cate doua...atat de delicioasa a fost, copilul doar una, normal )

Multumesc Ubulika, cred ca am peste 10 retete de blat pentru pizza, dar asta m-a cucerit. Si data viitoare tot pe acesta il voi face.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (24)

Sim0na 1

03.10.2012, 21:51

Tare bun pizza!!! Blatul este subtire si pufos, sau subtire si crocant?

dobrezaira 1

04.10.2012, 08:27

pufooooos, foarte pufos

adry88 1

04.10.2012, 10:46

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton