Pizza de casa cu aluat subtire, dar pufos, la care am folosit oregano de la Delikat. De data aceasta, am decorat cu mai multe feluri de salam, rosioare, ardei gras si mult cascaval. Imi place mult aroma porumbului pe pizza si, pentru ca am fiert porumb cu o zi inainte, am pastrat si pentru aceasta.
"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Pentru aluat: se amesteca drojdia uscata cu putina faina, se adauga apa, uleiul, oregano si sarea. Se amesteca si se framanta, adaugand faina cat cuprinde, pana se obtine un aluat consistent, dar pufos. Se unge cu putin ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent.
Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina, se transfera intr-o tava. Eu am o tava pentru pizza cu orificii, care permite aerului din cuptor sa coaca pizza mai frumos, astfel incat zici ca e pe vatra.
Se inteapa aluatul din loc in loc, se unge cu ketchup, se presara busuioc, apoi se decoreaza dupa gust cu salamurile feliate, rosiile, ardeiul taiat fasii si porumb.
Se da cascavalul pe razatoarea mare si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 20 de minute sau pana se rumeneste.
Timp de pregatire: 1h
Timp de coacere: aprox 20min.
Portii: o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/pizza-cu-salam-si-porumb.html