Pizza cu şuncă şi ciuperci

de diaconta in Pizza, 30 Apr 2013 | 6583 vizualizari

 

Cei care mă cunosc,ştiu deja că aveam o problema cu blatul de pizza.Nu-mi reuşea niciodată aşa cum aş fi dorit:subţire,crocant şi gustos.Un prieten drag s-a cam supărat că tot ziceam eu pe aici treaba asta,aşa că mi-a trimis pe mail o reţetă de blat de pizza cu rezultat garantat.Aşa a şi fost,aşa că dacă citeşte reţeta îi mulţumesc.A fost aşa cum a spus.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de pizza:
  • 1 cana si jumatate de faina (aprox.300 g)
  • 10 g drojdie proaspata sau un pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 ml apa calduta
  • Sare,1/2 lingurita am pus eu
  • Optional o lingurita busuioc uscat
  • Pentru topping:
  • 200 g sunca
  • Cateva felii de prosciutto
  • 200 g ciuperci din conserva
  • 200 g mozzarella
  • 100 ml suc de rosii
  • piper
  • Cateva rosii cherry
  • Cateva frunze de busuioc
  • Ketchup si sos Iuţel pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu şuncă şi ciuperci:

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina.

Am lasat sa dospeasca.

Faina am amestecat-o cu putina sare,am pus apoi drojdia,uleiul de masline.

Am pus apa calduta si am amestecat pâna s-a format o coca omogena.

Dupa aceasta,am luat coca din vas si am framântat-o cu ambele mâini în aer.

La faza aceasta prietenul meu spunea asa: „Framânt-o în aer câteva minute,pâna te dor mâinile de nu mai poţi….

Trebuie sa ajunga moale si elastica,deci cam pe dos decât ai freca ceva cu ambele mâini” J)))

N-am prea priceput eu ce vrea sa zica,dar cred ca a ieşit ceea ce a trebuit.

Am presarat faina pe un blat,am întins putin coca,apasând-o cu degetele,am acoperit cu un stergar si am lasat 15 minute sa dospeasca în loc caldut.

Dupa aceasta,am pus coca la frigider pentru o ora.

Dupa o ora,am întins o foaie foarte subtire(am avut o pizza medie  si o pizza împaturita).

Pe foaie am pus ketchup cu putin piper si busuioc,apoi sunca,ciupercile si prosciutto.

Deasupra am razuit mozzarella si am pus cateva rosii cherry.

Eu am întors putin marginile peste umplutura.

Am pus la cuptor  cam 20 de minute pâna s-a copt  blatul.

Am servit cu ketchup si sos Iuţel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu şuncă şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

diaconta 1

24.07.2013, 00:02

Ligia,prima mea pizza de care am fost multumita ))

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 00:14

grozava pizza

Rahela Velicu 1

16.01.2018, 22:59

Minunata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca/salam, ciuperci si masline