Pizza de casa

de Gherca Daniela in Pizza, 18 Mai 2014 | 4783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina
  • sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 275 mililitri apa
  • 50 mililitri ulei

Pentru topping:

  • ketchup
  • salam
  • carnati
  • ardei
  • ceapa
  • rosii
  • mozzarela
  • branza de oi sarata
  • branza cuburi

asta am pus eu... voi puteti pune dupa preferinte

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Intr-un bol am pus faina si sarea, apoi separat drojdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am pus-o peste faina si sare, si putin cate putin din apa, nu toata odata, ca faina are capacitatea de a absorbi apa diferit. Pe urma uleiul, si framantam pana obtinem un aluat elatic si fara sa se mai lipeasca de maini.

Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi il impartim in 2 si framantam fiecare bila de aluat, le unim din nou, si mai lasam inca 15 min la dospit.  ( Acest pas face ca aluatul sa fie unul perfect pentru pizza).

Mie mi-au iesit 2 tavi ( dupa cum vedem in imagine)+ una mai mica, reteta era pentru 2 tavi de pizza de marime medie.

Intindem aluatul cu mana in tava, adaugand putin ulei, intepam cu furculita, apoi ungem cu ketchup si punem deasupra ce vrem, iar spre final mai punem putin ketchup. Bagam in cuptorul preincalzit pentru 20- 25 min.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat fraged