Pizza italiana

de adasev12 in Pizza, 20 Mar 2011 | 5558 vizualizari

 

e facuta dupa retetele italiene, cu blat de casa, cum se face aici, in Italia...f buna, zic eu.....


cica asta e pt 2 portii...dar mie mi-a iesit o tava si inca o portie mai mica....la umplutura se poate jongla cu cantitatile...exact nu stiu cat am folosit, ca eu pun dupa ochi....

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lg-ita zahar
  • 2 lg-ite sare
  • 3 lg mari  de ulei de masline extravergin ( eu am pus 4)
  • apa calduta cat cuprinde ( cam 250 ml)

pt umplutura:

  • cam 150 g ciuperci( eu am avut proaspete)
  • cam 150 g carciofi ( tot proaspete am avut)
  • cateva felii de prosciutto cotto
  • cateva felii de pancetta afumata
  • cam 300 g mozzarella

pt sos:

  • 300 g pasta de rosii cu busuioc si ceapa,
  • oregano,
  • sare, piper,
  • ulei de masine
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza italiana:

mai intai am facut blatul:

am dizolvat drofjdia in apa calduta cu zaharul, am pus un praf de faina deasupra si am lasat 20 de min la cald...

eu am pus pe calorifer...pana a facut basicute.

am turnat peste faina, am adugat uleiul si sarea dizolvata in apa, apoi apa callduta cate putin, pana s-a format un aluat moale, elastic...

am framantat bine si am lasat la cald la dospit 2 ore ( obligatoriu)

am luat o tava intinsa, am uns cu ulei foarte bine si am asezat blatul intins inauntru...( cum ziceam, mie mi s-.a parut cam mult aluat si am mai pus si intr-o alta tava rotunda o portie...),

l-am intins f bine cu mainile  unse cu ulei....

am pus deasupra sosul de rosii din belsug, apoi umplutura:

sunca  si mozzarella taiate cubulete, felii de pancetta afumata , ciupercile si carciofii feliate si calite in  prealabil in 2 lg de ulei si o cana de apa ( fiindca au fost proaspete au necesitat inainte putina inabusire sub capac...ca sa fiu sigura ca se patrund bine). 

am mai presarat putin oregano deasupra.

am dat pizza la cuptorul incins in prealabil la 220 g pt 20 min....

cred ca era suficient si la 200...mi se pare ca a prins cam tare deasupra..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza italiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adasev12 1

24.03.2011, 00:11

rocsi, motane....
ruxy....nu chiar perfecta....cam rumena ....pup draga mea draga

Mitinita 1

27.03.2011, 19:40

ce frumoasa e mai astept retete din Italia

adry88 1

26.05.2011, 11:57

arata bn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza