e facuta dupa retetele italiene, cu blat de casa, cum se face aici, in Italia...f buna, zic eu.....
cica asta e pt 2 portii...dar mie mi-a iesit o tava si inca o portie mai mica....la umplutura se poate jongla cu cantitatile...exact nu stiu cat am folosit, ca eu pun dupa ochi....
pt blat:
pt umplutura:
pt sos:
mai intai am facut blatul:
am dizolvat drofjdia in apa calduta cu zaharul, am pus un praf de faina deasupra si am lasat 20 de min la cald...
eu am pus pe calorifer...pana a facut basicute.
am turnat peste faina, am adugat uleiul si sarea dizolvata in apa, apoi apa callduta cate putin, pana s-a format un aluat moale, elastic...
am framantat bine si am lasat la cald la dospit 2 ore ( obligatoriu)
am luat o tava intinsa, am uns cu ulei foarte bine si am asezat blatul intins inauntru...( cum ziceam, mie mi s-.a parut cam mult aluat si am mai pus si intr-o alta tava rotunda o portie...),
l-am intins f bine cu mainile unse cu ulei....
am pus deasupra sosul de rosii din belsug, apoi umplutura:
sunca si mozzarella taiate cubulete, felii de pancetta afumata , ciupercile si carciofii feliate si calite in prealabil in 2 lg de ulei si o cana de apa ( fiindca au fost proaspete au necesitat inainte putina inabusire sub capac...ca sa fiu sigura ca se patrund bine).
am mai presarat putin oregano deasupra.
am dat pizza la cuptorul incins in prealabil la 220 g pt 20 min....
cred ca era suficient si la 200...mi se pare ca a prins cam tare deasupra..