Buna, va prezint o pizza gustoasa facuta acasa.
Aluatul:
Se pun faina si sarea intr-un bol, se face o adancitura in care se pune apa si drojdia si se lasa 5 minute dupa care se framanta timp de 8 minute. Se portioneaza aluatul in circa 8 bilute care trebuie puse in tava cu faina si acoperite cu folie. Se lasa la dospit timp de aproximativ 30 minute timp in care ar trebui sa isi dubleze volumul. Se pune la refrigerat minimum 30 minute pentru a fi mai usor de intins.
Prepul:
In timp ce aluatul dospeste pregatim topingurile.
Sosul il obtinem prin amestecarea a 100 g apa cu pasta de tomate si condimentul pizza. Mozzarela se rade marunt, la fel ca si celelalte topinguri in functie de preferinte.
Preparare efectiva:
Se intinde aluatul si e pune intr-o tava unsa cu ulei.
Se intinde sosul pana aproape de margine.
Se presara mozzarela.
Dupa care se aseaza topingurile dupa imaginatie. Daca pizza e prea incarcata puteti presara mozzarela si la final ca sa se prinda mai bine.
1
se poate folosi mixer pentru aluat si atunci se va pune apa, drojdie si sare se amesteca bine si abea apoi vine faina. mixati la viteza mica.
2
nu lasa aluatul prea mult descoperit- se formeaza crusta
3
cand luati bilele de aluat din tava incercati sanu le stricati forma rotunda
4
la intins scoateti aerul prin presarea bilei de aluat cu ajutorul palmelor. folositi faina pe masa de lucru.
5
nu presati marginile aluatului pentru a forma o crusta
6
daca doresti sa vezi cum am intins si topuit, am realizat un video amator: http://www.youtube.com/watch?v=7oDWn1p_9k4