Pizza quattro formaggi

de FlaviaD in Pizza, 12 Oct 2013 | 4104 vizualizari

 

Sincera sa fiu niciodata n-am fost mare fan al pizzei quattro formaggi, dar acum cand am facut acasa dupa gusturile mele si cu ingrediente in cantitatile dorite de mine, parca mi-am schimbat total parerea despre ea.

 

INGREDIENTE

  • -200 g faina integrala
  • -1 cana de apa
  • -drojdie
  • -75 g cascaval afumat
  • -75 mozzarella
  • -75 emmentaler
  • -75 g parmezan
  • -tarate de grau
  • -ketch-up
  • -condimente (oregano, piper alb, chilli, chimion)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza quattro formaggi:

Pentru blat am procedat intocmai cum am procedat la "Pizza cu fructe de mare" – aveti descris acolo pe larg realizarea blatului.

Cat timp am lasat aluatul la dospit am dat pe razatoare cele 4 timpuri de branza. Eu am folosit mozzarella, cascaval afumat, branza emmentaler si parmezan.

 Am uns tava cu ulei si am presarat tarate de grau agitand bine de tot vasul pentru a se distribui uniform taratele. Blatul l-am modelat cu degetele in tava, nu am folosit sucitor ca sa-l intind – va fi nevoie sa va ungeti cu putin ulei pe maini sa faceti asta.

Am diluat putin ketch-up cu apa si am intins pe suprafata blatului. In acest moment am inceput sa presar pe toata suprafata blatului branza data pe razatoare, dar pe straturi. 

La suprafata am tras un praf de piper alb si unul de chilli si elementul surpriza de data aceasta a fost chimionul. Am presarat semintele de chimion si putin oregano. Am dat la cuptor pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza quattro formaggi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si salam de vara uscat