pizza taraneasca

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 23 Ian 2011 | 6596 vizualizari

 

am incercat o gramada de retete, cand spun ca am gasit-o pe cea perfecta, a 2 a oara nu-mi mai iese, acum am facut una cu idei luate de ici de colo...asta chiar a iesit super,cu blat pufos-crocant. exact cum imi place, sper sa-mi iasa si a 2 a oara la fel si atunci voi sune ca e chiar perfecta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4-5 linguri de lapte caldut
  • 1 ou
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • sos de pizza

pt toping:

  • salam
  • sunculita de pui
  • masline
  • ciuperci
  • ardei
  • branza mixta
  • cacaval
  • ou fiert
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA pizza taraneasca:

Punem faina intr-un caston.

Facem o gaura in mijlocul ei si turnam drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta, acoperim cu faina si lasam la cald 30 de minute.

Dupa care incepem sa framantam usor, adaugam sarea, laptele, oul si uleiul si framantam energic.

Din cand in cand ne ungem mainile cu ulei si framantam din nou.

Trebuie sa iasa un aluat moale pufos.

Dupa ce am framntat bine bine lasam aluatul sa se odihneasca inca 30 de mnute langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz ) si-l acoperim cu un prosop.

Dupa ce l-am lasat sas e odihneasca intindem o foaie nici prea gorasa nici prea subtire.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina si punem aluatul in ea.

Ungem si aluatul cu ulei, apoi cu sos de pizza, dupa care vom pune branza rasa, salamul, sunculita, ciupercile, maslinele si deasupra cascavalul ras si dam la cuptorul preincalzit.

Lasam la cuptor app. 20- 30 min.

Servim cu sos de pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "pizza taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone