Pizza taraneasca cu piept de pui

de babi5 in Pizza, 25 Iul 2014 | 2578 vizualizari

 

Este o vorba din batrini care nu trebuie uitata. Nu este cum se potriveste ci cum se nimereste.Ma-am apucat de am facut pine si am framintat mai mult aluat ducinduma cu gindul. sa fac o impletita cu piept. de pui.Dar spre ghinionul meu faina nu a fost chiar cea care era scris pe pachet!!! calitate nu prea buna si atunci ma-m abatut de la regula ,si la final a iesit o pizza ca la tara. !!adica mai grosuta un picut la aluat dar iesit senzational l de buna.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 50 ml ulei
  • 1 piept de pui (cca. 600 gr)
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • piper
  • 3 linguri ketchup univer
  • pasta ardei univer
  • 4 ardei bulgaresti
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza taraneasca cu piept de pui:

Am pus faina intr-un castron, am facut o adancitura, am pus drojdia, 1 lingurita sare si putina apa calduta si am facut o maia. Am lasat-o sa creasca 10 minute, dupa care am adaugat jumatate din cantitatea de ulei si am framantat in continuare pana am obtinut un aluat (putin mai vartos) adica bun de intins.

Am lasat sa creasca si intre timp am curatat ceapa si impreuna cu pieptul de pui le-am macinat, dupa care le-am pus la calit pentru 10 minute impreuna cu sarea, piperul si cimbrul. Dupa ce s-au calit lasam sa se raceasca.

Aluatul dupa ce a crescut il impartim in doua parti egale, luam o bucata si o modelam sub forma de cerc, punem 2-3 linguri ketchup si intindem, apoi punem pieptul de pui, adaugam rondelele de ardei si din loc in loc pasta de  ardei. Acoperim cu cealalalta jumatate de aluat, portionam cu cutitul in triunghiuri, mai lasam 5 minute sa creasca apoi introducem in cuptorul incins la 180 grade. Lasam cca 35 minute. Inainte de a o scoate o ungem cu ou batut cu o lingura de lapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Initial am vrut sa fac o impletita, de aceea am impartit aluatul in doua, dar datorita calitatii fainii nu am putut sa impletesc si am ramas la varianta simpla

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza taraneasca cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa