Pizza traditionala

de iullianna in Pizza, 8 Oct 2013 | 5724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 20 g drojdie proaspata
  • cate 1 lingurita rasa de sare si o lingurita de zahar
  • 1 cescuta ulei de masline
  • o cana de apa calduta
  • 400 g faina
  • sos de rosii
  • 250 g carnati
  • 300 g cascaval
  • 200 g salam
  • ciuperci
  • masline
  • 200 g sunca presata
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza traditionala:

Intr-un castronel, freci drojdia cu zaharul, 1-2 linguri de faina si putina apa calduta. Lasi maiaua sa creasca la cald.

Cerni aproximativ 400g faina intr-un castron, iar in mijloc pui maiaua, oul, uleiul, 150ml apa si sarea. Framanti bine un aluat potrivit de moale. Lasi aluatul sa se odihneasca timp de cateva minute.

Intinzi aluatul pana obtii un dreptunghi cu dimensiunile tavii de aragaz. Intepi aluatul din loc in loc, cu o furculita si il ungi cu sos de rosii.

Asezi salamul, sunca presata, carnatii, ciupercile, maslinele, iar la final presari cascavalul. La final se condimenteaza dupa gust.

Se coace pizza timp de 20-25 de minute, la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Diavola