Placinta americana cu pui

de madi_marin in Pui, 25 Sep 2016 | 6155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g file de piept de pui
  • 250 ml smântână de gătit
  • 30 g făină
  • 300 ml supă de pui
  • 1 ceapă mare
  • 1 tulpină de ţelină
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 3 linguri cu boabe de porumb din conservă
  • 50 g unt
  • 1 lingură de ulei
  • sare
  • piper
  • 300 g aluat de foitaj
  • 1 ou mic pentru uns aluatul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta americana cu pui:

Punem un vas la foc mediu şi adăugăm untul şi uleiul.

Călim ceapa  şi tulpina de ţelină tocate mărunt, apoi adăugăm cubuleţe de carne, morcov şi cartof.

Se lasă pe foc câteva minute, amestecând bine, apoi se adaugă supa şi se lasă să fiarbă timp de 10-12 minute.

Se adaugă smântâna de gătit şi îngroşăm sosul cu făina dizolvată în puţină apă rece, apoi potrivim gustul cu sare şi piper. Mai lăsăm pe foc 1 minut, timp în care amestecăm continuu, apoi dăm deoparte.

Adăgăm boabele de porumb, amestecăm şi mutăm totul într-un vas termorezistent.

Foitajul dezgheţat se pudrează uşor cu făină, apoi se subţiază un pic cu sucitorul.

Marginile vasului se umezesc, apoi se pune deasupra ca un capac foitajul. Se lipeşte bine de vas, se ornează după voie şi se unge cu oul bătut bine.

Se coace la foc potrivit până capătă o culoare aurie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta americana cu pui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (18)

Rahela Velicu 1

30.09.2016, 11:28

arata bine!

Ancutsa 1

30.09.2016, 16:30

Un preparat minunat si festiv!

dantes 1

01.10.2016, 07:18

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui la gratar