Placinta creata

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2011 | 27006 vizualizari

 

Multumesc Vladimir (MotanLaOale). Este tare buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g telemea
  • 150 g branza de burduf
  • 500 ml lapte
  • 400 ml iaurt
  • 6 oua
  • 2 plicuri vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta creata:

Dezghetam foile de placinta.

Pentru umplutura mixam bine 3 oua iar apoi adaugam telemeaua rasa, branza de burduf si cea de vaci. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Intindem pe masa o foaie de placinta si ungem cu ulei. Punem inca o foaie peste. Pe jumatate de foaie punem 5 linguri de umplutura. Acoperim cu cealalta jumatate si strangem foaie ca pe un evantai de hartie.

Punem "evantaiul" in tava unsa cu ulei. Procedam la fel pana gatam toate foile de placinta si toata umplutura.

Ungem placinta cu ulei si dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~30 minute)

Intre timp mixam celelalte 3 oua si adaugam iaurtul si laptele iar la final vanilia.

Dupa ce s-a rumenit scoatem placinta din cuptor si turnam amestecul de lapte cu iaurt.

Dam la cuptor pentru inca 30 de minute. Placinta trebuie sa fie rumenita frumos.

Lasam sa se raceasca si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta creata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza