Placinta creata cu branza sarata si marar

de kamy in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2011 | 16951 vizualizari

 

Doar am zis ca fac si ....sarata (sora mai morocanoasa a http://www.bucataras.ro/retete/placinta-creata-cu-branza-dulce-si-stafide-20074.html) ,nu de alta dar am 2 beri in frigi si trebuie baute.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr.branza de burduf
  • 150 gr.branza telemea de vaca(sarata)
  • 6 oua
  • 1 iaurt mare
  • 300 gr.smantana
  • 400 ml lapte
  • 1 lg chimen
  • 1 lg boia iute
  • susan
  • marar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta creata cu branza sarata si marar:

Se lasa foile de placinta la temperatura camerei sa se dezghete.

Branza se marunteste cu o furculita ,se adauga 3 oua, iaurtul,boiaua iute,chimenul,mararul si se amesteca bine cu mixer-ul.

Se intind cate 2 foi de placinta unse cu ulei, se pune compozitia de branza,se intinde uniform,se impatura foile in doua,se aduna ca un acordeon si se pun in tava unsa cu unt.Se procedeaza la fel pana terminam compozitia si foile.

Se baga tava in cuptorul incins,la foc mic si se lasa pana capata o culoare maronie.

Se amesteca 3 oua cu 300 gr.smantana si 400 gr.lapte si se pune peste placinta,se presara sare mare ,susan si se mai lasa la cuptor pana se incheaga compozitia(eu am mai lasat 30 min la foc mic)

Sa aveti pofta!!!

TIPS-URI

1

lg=lingurita

2

in felul acesta placinta iese umeda....daca doriti mai crocanta puneti deasupra numai ouale batute cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta creata cu branza sarata si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

kamy 1

19.04.2011, 13:11

ruxy...draga mea bere am....da nu mai am placinta da las ca mai fac eu

RuxyRux 1

19.04.2011, 13:52

Stiam eu ca esti o draguta foarte generoasa

kamy 1

19.04.2011, 14:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute de Craciun