Placinta cu branza

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2020 | 3625 vizualizari

 

Cateodata mai vrem si ceva sarat, nu doar dulce. Asa ca am facut aceasta placinta cu branza feta, o minunatie de placinta care servita cu iaurt, poate consitui un mic dejun delicios!

 

INGREDIENTE

  • 275 g aluat foeitaj
  • 2 lg gris
  • 300 g branza de vaca, framantata
  • 200 g branza feta
  • 2-3 lg iaurt grecesc
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • 1 galbenus+1 lgt lapte pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei pentru a se dezgheta.

Intr-un bol se pune branza de vaci si branza feta data pe razatoarea cu gauri mari sau zdrobita cu furculita.Se adauga si iaurtul si se omogenizeaza compozitia. Daca mai este nevoie, se mai adauga iaurt. Se pune oul batut si se condimenteaza cu sare dupa gust. Se amesteca bine totul. Se lasa deoparte.

Aluatul de foietaj se desface si se intinde putin cu ajutorul unui sucitor.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se asaza jumatate din aluat in tava. Se presara putin gris apoi se toarna branza. Se niveleaza si se presara din nou putin gris. Se acopera cu jumatatea cealalta de aluat, se sigileaza bine pe margini apoi se unge deasupra cu galbenusul batut cu putin lapte. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 20-25 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa apoi se acopera cu un prosop curat de bucatarie. Se lasa acoperit cateva minute apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 21x24 cm.

2

Se poate servi atat calda cat si rece.

3

Sare se mai adauga doar daca este nevoie, amandoua tipuri de branza fiind deja sarate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]