Plăcintă cu brânză şi ardei

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2015 | 5064 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj (Linco)
  • 500 g brânză de vaci
  • 300 g brânză de burduf
  • 2 ouă
  • 1 ceapă mare
  • 2 ardei roşii sau kapia
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • sare, ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză şi ardei:

Curăţăm, spălăm legumele. Ceapa o tocăm mărunt, ardeii îi tăiem cubuleţe micuţe. Călim ceapa şi ardeii în puţin ulei. Când s-au răcit le adăugăm la cele două brânze. Adăugăm cele 2 ouă, sare şi omogenizăm totul foarte bine.

Îndindem o foaie aluat într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi punem compoziţia, apoi punem a doua foaie peste ea. Cu o furculiţă facem câteva găurele pe suprafaţa plăcintei. Ungem deasupra cu un ou bătut.

 Punem plăcinta în cuptorul preîncălzit. Timp de coacere 35 de minute la foc potrivit spre mic. Deasupra putem presăra susan, mac sau alte seminţe. Este o plăcintă aperitiv ce merge excelent cu o bere rece(nefiltrată).

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză şi ardei" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

Zamfira 1

01.12.2015, 20:41

Multumesc Rux!!!

Gicuta 1

03.12.2015, 09:11

Interesanta reteta!

Zamfira 1

03.12.2015, 17:27

Gicuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit indonezian