Plăcintă cu brânză/Pide

de nilguin in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2011 | 8117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g de făină
  • 1 ou
  • 100 ml apă
  • drojdie cât o nucă
  • jumătate de linguriţă sare
  • un praf de zahăr
  • Sos: 
  • 300 g smântână
  • 1 ou 
  • o cescuţă lapte  
  • Umplutură:
  •  200 g telemea de vacă sau de oaie
  • 400 g brânză dulce
  • 1 ou
  • 100 g smântână
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză/Pide:

Făina cernută se pun într-un vas adânc sau pe o planşetă. Se face o gaură în mijloc şi se toarnă amestecul de ou, drojdie, zahăr şi sare. Treptat făina este încorporată şi se adaugă apa şi se frământă bine timp de câteva minute. 

Împărţim aluatul în biluţe  pe care le întind în foi subţiri cu diametrul de cca 60 cm. Pe fiecare foaie se presară umplutura şi câteva picături de ulei după care se încreţeşte foaia şi se aşează în tava unsă cu ulei. După ce tava a fost umplută deasupra se varsă sosul obţinut din smântâna, lapte şi ou.

Se dă la cuptor până se rumeneşte. Când este gata stropim plăcinta cu lapte din belşug şi acoperim cu un şervet curat şi lăsăm să se odihnească câteva minte.

TIPS-URI

1

Se poate servi împreună cu un pahar de ayran 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză/Pide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv crochete din carne tocata cu cascaval