Placinta cu carne

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2014 | 5477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 150 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa de zahar tos
  • 1-2 linguri ulei
  • 300 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 1 conserva carne de porc in suc propriu
  • 3-4 linguri rosii pasate
  • cateva seminte de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

drojdia se lichefiaza amestecand-o cu sarea si zaharul.

Adaugam laptele caldut,faina proaspat cernuta si framantam aluatul.

La final adaugam 1-2 linguri de ulei, sa nu se mai lipeasca aluatul de maini.

Lasam aluatul la dospit 20 minute in loc ferit de curenti.

Incingem cuptorul la 180 grade.

Intindem aluatul pe masa de lucru infainata in  foaie de grosimea unui deget.

O ungem cu rosii pasate si asezam din loc in loc bucatele de carne din conserva.

Rulam placinta ca pe rulada, o asezam intr-o tava mica de chec pe care in prealabil am uns-o cu ulei.

Ungem aluatul cu ulei, presaram seminte de in si coacem placinta pana capata aspect de rumen (cca 35 minute).

O scoatem din cuptor, o lasam la racorit, portionam si servim rece sau calduta.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta/pizza cu carne tocata, ciuperci, cascaval