Placinta cu carne si ghebe

de Alina26 in Aperitive / Garnituri, 18 Dec 2014 | 4341 vizualizari

 

O reteta fenomenala...preluata de la Rocsi....Mulțumesc mult! !!!
Si aici am schimbat putin...doar aluatul...in care am folosit faina integrala. ..pentru cei care nu au voie sa manance faina alba si produse din faina alba. . .. :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina integrala
  • 1/2 cub mic de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lg ulei
  • 3/4 cana de apa calduta
  • Umplutura:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei
  • 250g ghebe (decongelate)
  • 250g carne tocata amestec
  • 200g rosii in bulion
  • 2 lg ulei
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • 2 fire pătrunjel verde
  • 2 oua+1 galbenus pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si ghebe:

Intai am fiert ghebele pt 10-15 minute si le-am lasat la scurs.

Aluat:

Punem faina si sarea intr-un bol. ..facem o adancitura si punem drojdia cu zaharul si apa calduta.Incepem sa framantam pana devine un aluat elastic si nelipicios. Punem uleiul si mai framantam 2-3 minute. Lasam sa crească. 

Intr-o tigaie punem ulei la încins si calim legumele tocate marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare.Adaugam ghebele date pe robot sau tocate mărunt,împreună cu carnea si lasam 5-10 minute. Adaugam roșii în bulion, punem un pahar de apa si lasam sa fiarba 30 de minute. 

La sfârșit punem verdeață tocata marunt, sare si piper.Lasam sa raceasca dupa care punem ouale batute spuma si amestecam bine. 

Incingem cuptorul la 180 °. 

Intindem aluatul pe masa de lucru si facem o forma rotunda pe care o punem in tavă. Lasam puțin aluat pe margini.

Adaugam compoziția racita si facem triunghiuri din restual de aluat ramas.Ungem cu gălbenuș si dam la cuptor pentru 40-50 de minute pana devine aurie.

Pofta buna! !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]