Placinta cu dovleac

de Ina in Dulciuri, 13 Sep 2016 | 14997 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina ( aproximativ )
  • un praf de sare
  • o cana cu apa rece
  • 2­-3 linguri ulei

Umplutura:

  • dovleac de placinta
  • zahar tos
  • scortisoara pudra

Zahar pentru pudrat

Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Punem faina intr-un vas incapator  formand in centru un crater in care presaram un praf de sare si putin ulei. 

Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin, incepand si framantatul. 

Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in 4­-6 bucati pe care le intindem cu sucitorul pe masa infainata, pana obtinem foi foarte subtiri. 

Ungem cu ulei foile si asezam pe jumatate din foaie un strat de dovleac ras peste care presaram 1-2 linguri cu zahar si praf de scortisoara.

Aducem capetele aluatului spre interior si rulam foaia astfel incat sa pastram in interior compozitia. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei. 

Taiem cu cutitul rulourile din tava formand astfel feliile de placinta pe care le ungem cu ulei.

Dam tava la cuptor 45­-50 minute, apoi scoatem placinta si o pudram cu zahar.  

Se poate servi si nepudrata daca umplutura este suficient de dulce.

TIPS-URI

1

Aluatul se poate utiliza imediat ce este preparat, fara a se mai lasa la odihnit.

2

Se foloseste obligatoriu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]