Placinta cu dovleac

de Nadyne in Dulciuri, 23 Oct 2016 | 6248 vizualizari

 

Duminica e zi de odihna, dar nu am rezistat rugamintilor alor mei. Drept mulțumire, m-au "certat" ca nu am pus mai mult dovleac. Asa ca, data viitoare, voi folosi o cantitate mai mare. Placinta a fost buna si-asa si s-a mancat, dar recunosc, ar fi fost excelenta cu umplutura mai bogata.

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 1 cana apa călduță
  • 1 lingura oțet de mere
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1,5 -2 kg dovleac ras (eu am folosit doar 1 kg si se vede ca nu e de ajuns )
  • zahar pentru umplutură, dupa gust
  • scorțișoară
  • pesmet
  • nuci tocate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

     Dovleacul ras se caleste cu zahărul pana se-nmoaie putin (cam un sfert de ora), se adauga scortisoara, se omogenizeaza si se transferă intr-o strecuratoare, pentru a se scurge zeama lăsată. Il mai ajutam si noi, apasandu-l usor. Daca ni se pare prea apos, putem adauga o lingura, doua de pesmet.

     Cat timp se raceste dovleacul călit, pregătim aluatul. Faina se amesteca cu drojdia uscată, adăugăm apa călduță, oul, zaharul, otetul si începem sa framantam. Când prinde consistență, punem uleiul si sarea. Framantam pana obținem un aluat suplu, neted, pe care-l lasam putin la odihnă, ca 10 minute.

     Îl împărțim in 3 si din fiecare intindem cate-o foaie subțire, pe blatul de lucru bine infainat.  Repartizam umplutura uniform pe jumătatea fiecarei foi ( putem presara nuci tocate grosier), rulam, strângem la capete si asezam sulurile in tava, tapetata cu hartie de copt, in forma de spirala.

     Ungem spirala cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana cand se rumeneste frumos.

     Lăsăm placinta sa se răcească înainte de a o portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

24.10.2016, 21:38

O frumusete!

Nadyne 1

24.10.2016, 23:20

Nepotii_si_bunica 1

25.10.2016, 10:02

Trebuie sa încerc și eu varianta asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post