Placinta cu dovleac/branza

de Michelle in Prajituri, 24 Oct 2009 | 8405 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 ou, 6 lg zahar,
  • 200 ml ulei,
  • 400 ml apa,
  • un pic de sare,
  • drojdie cat o nuca,
  • faina cat cuprinde,
  • 50 gr unt.
  • Umplutura:
  • dovleac,
  • zahar  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac/branza:

Am facut un aluat din toate ingredientele (fara unt) si l-am impartit in doua.

Fiecare bucata se intinde si apoi se unge cu unt topit ,se ruleaza si se da la frigider, pana ce pregatim dovleacul.

Curatim dovleacul,il dam pe razatoarea mare, scurgem zeama si o pastram.
Intr-o cratita punem cateva lg de zahar si il caramelizam, adaugam din sucul de dovleac (mai pastrati 3 lg) si apoi adaugati dovleacul ras si mai lasati 5 min pe foc.
intindem o foaie cat tava apoi punem dovleacul, pe deasupra ori intindeti o foaie ori ornati cu fasi de aluat.

Bagati la cuptor...dar inainte ungeti cu sucul de dovleac si presarati zahar(nu mult).
cand e gata pudrati cu zahar vanilat!

Si ptr ca am facut aluat mai mult am mai facut o placinta umpluta cu:

urda
zahar
un ou
cocos
coaja de portocala
stafide

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac/branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Deliciu la pahar cu fructe si bezea