Placinta cu mere

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 5888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente umplutura:
  • 3 kg mere zemoase
  • 4-5 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 20 gr ulei de cocos
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
  • nucsoara
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intr-o cratita mai mare (care sa cuprinda toate merele rase) se pune untul si uleiul de cocos la incalzit,apoi adaugam zaharul tos si cel vanilat si il lasam un pic sa se caramelizeze

Merele se curata de coaja, se spala si se dau apoi pe razatoare si stoarcem peste ele zeama de lamaie si pentru aroma si pentru ca merele oxideaza repede. Se storc bine de suc si se aseaza apoi in cratita pusa in prealabil la foc potrivit. Se lasa merele pe foc cam 15 minute pana se inmoaie, adaugam peste ele, scortisoara si nucsoara, amestecam bine si cand sunt suficient de moi si zaharul s-a topit integral le luam de pe foc si le dam deoparte sa se raceasca.

Eu am folosit la aceasta reteta aluat foietaj cumparat,dar cine doreste si are timp il poate face acasa.

Dupa ce merele s-au racit suficient le asezam pe aluat in ce forme si feluri doriti in functie de inventivitatea fiecaruia si se unge aluatul cu un ou batut bine. Se aseaza in tava si se da la cuptor la foc mic pentru 30-35 minute la foc mic,pana cand auatul s-a copt si a prins o culoare frumoasa aurie. Se scoate apoi placinta,se la a sa se raceasca si se serveste cu pofta dar…in cantitati rezonabile!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

_Alina_ 1

17.06.2013, 10:58

Sim0na 1

17.06.2013, 14:08

delicioasa!

Corinuta 1

17.06.2013, 15:48

tare buna, eu servesc placinta calda cu un glob de inghetata langa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu mere si dovleac