Placinta cu mere (de post)

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 6 Mai 2016 | 8804 vizualizari

 

Inspirata de la Moni-alex.Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina
  • 340 g faina
  • 100 ml apa minerala care includ si o lingura de otet
  • un praf de sare
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • scortisoara dupa gust
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • cateva linguri pesmet
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere (de post):

Cernem faina intr-un vas.Adaugam apa minerala amestecata cu o lingura de otet.Apa impreuna cu otetul trebuie sa fie 100 ml.Adaugam praful de sare si incepem sa amestecam usor adaugand treptat si margarina moale,nu topita.Framantam bine pana obtinem un aluat omogen.Invelim aluatul in folie si introducem la rece.Eu l-am lasat peste noapte.

Eu am facut placinta in tava mare a aragazului si a fost nevoie de doua foi.Le-am facut separat .

Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare si le calim pe foc impreuna cu zaharul pana nu mai sunt zemoase.Lasam merele sa se raceasca,apoi adaugam si scortisoara.

Intindem prima foaie si o asezam in tava in care am pus hartie de copt.Peste foaie presaram pesmetul, apoi merele calite si la final a doua foaie.

Daca faceti placinta intr-o tava mai mica ,impartiti aluatul in 2 si intindeti doua foi, si folositi mere mai putine(1kg-1,5 kg).

Portionam placinta ,presaram putin zahar vanilat,intepam din loc in loc cu furculita si introducem tava in cuptorul incins pana se rumeneste frumos, aproximativ 50 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]