Placinta cu mere si sirop de artar

de RuxyRux in Dulciuri, 23 Sep 2016 | 4589 vizualizari

 

Desi este o varianta vegana, merita toate laudele, are un gust senzational, un aluat foarte foarte bun,  aromata si parfumata....ce poti sa-ti doresti mai mult de la o placinta cu mere asa ca la mama acasa?

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 3/4 plic drojdie uscata
  • 100 ml apa calda
  • 3 linguri pline de sirop de artar
  • vanilie( sau daca doriti si coaja de portocala Bio)

Umplutura:

  • 7 mere mari
  • 3 linguri sirop de artar
  • vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si sirop de artar:

Apa calda si uleiul, siropul de artar, vanilia( coaja de portocala) se pun intr-un vas larg( lighenas de framantat), se adauga faina cernuta, praful de sare si drojdia uscata si se amesteca pana la omogenizare, apoi se framanta aluatul( nu mult) si se lasa deoparte la loc cald ( langa ochiul aragazului) pana pregatim umplutura.

Merele se spala, se curata se razuie si se amesteca cu siropul de artar, vanilia si scortisoara.

Se tapeteaza o forma rotunda de tarta in stil clasic cu ulei si faina.

Coca se imparte in doua bucati.

Eu am intins aluatul pe o hartie pergament( nu necesita infainare), m-am ajutat de o folie de prospetime pusa deasupra,  apoi am pus foaia in tava tapetata.

Am adaugat merele si deasupra urmatoarea foaie de placinta.

Placinta a stat la cuptor aprox. 35 de minute la 180 de grade.

Se poate portiona calda. 

Am pudrat placinta cu zahar pudra vanilat si m-am bucurat de ea! :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Salam de ciocolata si fructe uscate - reteta video