Placinta cu spanac

de Julie in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2010 | 5376 vizualizari

 

INGREDIENTE

PENTRU ALUAT:

  • 150 g margarina sau unt
  • 200 g faina
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare

PENTRU UMPLUTURA:

  • 350-400 g spanac
  • 2 oua
  • 2 fire ceapa verde
  • 200g branza de vaci putin sarata
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam  la frigider cat timp ne ocupam de umplutura.

Punem spanacul intr-un bol, peste el adaugam branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust.

Scoatem aluatul de la frigider si din trei sferturi din el intindem o foaie pe care
o asezam intr-o forma rotunda unsa cu unt sau margarina si tapetata cu putin pesmet.
Foaia trebuie sa imbrace putin si peretii formei. O intepam din loc in loc cu furculita.
Asezam apoi umplutura.

Intindem aluatul ramas si taiem din el fasii lungi pe care le intindem deasupra placintei.Ungem bine cu ou si presaram mac.

Dam la cuptor pentru aprox. 35-40 minute.

Este buna calda dar si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Ina 1

08.05.2010, 12:46

intai am pus la favorite, am dat furculite si apoi am citit reteta

nadina73 1

09.05.2010, 00:35

si eu la fel am pus furcile prima data si apoi am studiat

burdulea56 1

10.05.2010, 11:09

Ce frumos si sanatos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin cu cartofi si sparanghel