Placinta cu spanac si oua

de Criss in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2014 | 3449 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri lapte rece
  • Umplutura:
  • 1 kg spanac
  • 8 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 300 g telemea
  • 80 g cascaval
  • 1 lingura pesmet
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si oua:


Pentru crusta, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga apoi oul si laptele sau apa rece, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in folie si se pune in frigider o ora.
Spanacul se opareste, se scurge si se toaca marunt. Ceapa se toaca, se caleste in putin ulei, se adauga usturoiul zdrobit, spanacul tocat , telemeaua rasa, ouale batute, sare si piper si se amesteca bine. Intr-o tava de tort se intind 2/3 din aluat astfel incat sa se acopere si peretii formei de tort. Peste aluat se presara pesmet care va absorbi umezeala spanacului. Se pune umplutura de spanac, se aseaza cele 8 oua fierte, se rade cascavalul deasupra si se acopera cu restul de aluat. Aluatul se unge cu galbenus de oua amestecat cu putin lapte. Se coace placinta aproximativ 45 minute la foc mic.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac