Placinta de post cu dovleac

de Nadyne in Dulciuri, 10 Oct 2016 | 3700 vizualizari

 

   Cum toamna si-a intrat in drepturi deja, ce poate fi mai bun decat o placinta cu dovleac aromata? O savuram cu pofta de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 500-550 g faina
  • 1 pahar cu zahar
  • 1 pahar cu ulei
  • 1/2 pahar apa minerală
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg dovleac ras
  • 4-5 linguri cu zahăr (depinde de gustul fiecaruia)
  • scorțișoară
  • 5 linguri gris
  • o mana de nuci macinate sau tocate grosier, dupa preferinte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de post cu dovleac:

     Prima data ne ocupam de crema de dovleac. Intr-un vas, punem 2-3 linguri cu ulei, adăugăm dovleacul ras si calim pana se evaporă lichidul. Punem zahăr, grisul in ploaie (3 linguri), scorțișoară si nuci, omogenizam bine si lasam deoparte la racit. 

     Amestecam praful de copt cu faina, adăugăm si celelalte ingrediente si framantam. Lăsăm aluatul 15 minute la frigider, acoperit, după care il împărțim in doua. Din fiecare bucata, intindem o foaie de mărimea tavii, direct pe hârtia de copt, altfel va fi mai dificil de transferat. 

   Asezam prima foaie în tava, cu tot cu hartie, intepam din loc in loc cu furculița, presaram pe toata suprafata o lingură cu gris si repartizam uniform umplutura de dovleac, racita si iar presaram o lingura cu gris. 

   Cu miscari rapide, transferam de pe hârtia de copt si cea de-a doua foaie, deasupra umpluturii. Presam usor, intepam din loc in loc si dam tava la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumeneste usor pe margini. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de post cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Constelatialeu 1

15.10.2016, 16:28

Aici zic pas, ca nu-mi place dovleacul d ecat copt cu zahar, atat, dar poti sa-mi dai cu mere...

MotanLaOale 1

16.10.2016, 10:48

Nadyne 1

17.10.2016, 06:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara