Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată

de Bucataras in Prajituri, 19 Mar 2025 | 132 vizualizari

 



Plăcinta de post cu mere este un desert delicios, perfect pentru zilele de post. Cu această rețetă simplă și rapidă, obții o plăcintă cu aluat pufos și umplutură dulce de mere.
Pentru această Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, lapte vegetal, zahăr, mere, scorțișoară și fulgi de migdale.

 

 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată
  • Aluat:
  • 150 ml lapte vegetal
  • 100 g zahăr
  • 100 g margarină (ulei sau unt de cocos)
  • 450 g făină de grâu
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • esență vanilie și portocale
  • Umplutură:
  • 1 kg mere
  • 75 g zahăr (sau după gust)
  • 1 linguriță scorțișoară
  • fulgi de migdale pentru finisat
  • zahăr pudră
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată:

Cum se prepara Plăcinta de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată:

Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm.

Într-o craticioara, pune laptele vegetal, margarina, zahărul și un praf de sare. Lasă pe foc până se topește margarina, amestecând continuu. După ce s-a omogenizat amestecul, adaugă esențele.

Rade merele într-un bol, apoi scurge-le de zeama lăsată. Adaugă zahăr, scorțișoară și amestecă pentru a se întrepătrunde aromele.

Amestecă făina cu praful de copt și adaugă compoziția lichidă, apoi frământă până obții un aluat omogen și dens. Lasă-l la odihnit pentru aproximativ 15 minute, apoi împarte-l în două porții egale.

Întinde în strat subțire și egal fiecare porție de aluat. Așază prima foaie în tava de copt, apoi pune toată umplutura de mere. Așază deasupra cealaltă foaie de aluat și presează ușor. Unge cu puțin ulei, apoi presară fulgi de migdale pentru a obține o textură crocantă.

Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 35-40 de minute sau până se rumenește frumos, în funcție de cuptor.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă plăcinta la răcit, apoi pudreaz-o cu zahăr.

Este foarte fragedă, gustoasă și aromată, perfectă pentru zilele de post și nu numai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose Martisor :)