Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2011 | 9276 vizualizari

 

In fiecare vara cand imi pun la congelator pungile cu branza batuta de oaie,pun si urda cu marar special pregatita pentru placintele gustoase care in termeni populari la noi li se spune"turte cu urda pe lespede".

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • un cub drojdie
  • o cana lapte
  • ulei
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • urda cu marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului:

Se face o maia din cubul de drojdie,lapte caldut,zahar si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute.Apoi se pune faina,sarea,oul si se incepe framantatul cu lapte caldut.Se framanta un aluat potrivit de moale,se adauga la sfarsit si ulei.Se da la dospit la caldura pentru 30 minute.Se fac placinte pe masa de lucru pe care am presarat faina.Se umplu cu urda amestecata cu putina sare si marar din belsug.Se lasa pe masa sa mai dospeasca inca 5 minute si se coc in tigaia cu ulei.Sunt bune atat calde cat si reci.Le recomand tuturor deoarece se fac repede si sunt foarte gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Invartita in foi cu branza (1)