Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2011 | 9904 vizualizari

 

In fiecare vara cand imi pun la congelator pungile cu branza batuta de oaie,pun si urda cu marar special pregatita pentru placintele gustoase care in termeni populari la noi li se spune"turte cu urda pe lespede".

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • un cub drojdie
  • o cana lapte
  • ulei
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • urda cu marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului:

Se face o maia din cubul de drojdie,lapte caldut,zahar si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute.Apoi se pune faina,sarea,oul si se incepe framantatul cu lapte caldut.Se framanta un aluat potrivit de moale,se adauga la sfarsit si ulei.Se da la dospit la caldura pentru 30 minute.Se fac placinte pe masa de lucru pe care am presarat faina.Se umplu cu urda amestecata cu putina sare si marar din belsug.Se lasa pe masa sa mai dospeasca inca 5 minute si se coc in tigaia cu ulei.Sunt bune atat calde cat si reci.Le recomand tuturor deoarece se fac repede si sunt foarte gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]