Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2011 | 9196 vizualizari

 

In fiecare vara cand imi pun la congelator pungile cu branza batuta de oaie,pun si urda cu marar special pregatita pentru placintele gustoase care in termeni populari la noi li se spune"turte cu urda pe lespede".

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • un cub drojdie
  • o cana lapte
  • ulei
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • urda cu marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului:

Se face o maia din cubul de drojdie,lapte caldut,zahar si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute.Apoi se pune faina,sarea,oul si se incepe framantatul cu lapte caldut.Se framanta un aluat potrivit de moale,se adauga la sfarsit si ulei.Se da la dospit la caldura pentru 30 minute.Se fac placinte pe masa de lucru pe care am presarat faina.Se umplu cu urda amestecata cu putina sare si marar din belsug.Se lasa pe masa sa mai dospeasca inca 5 minute si se coc in tigaia cu ulei.Sunt bune atat calde cat si reci.Le recomand tuturor deoarece se fac repede si sunt foarte gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Empanada de atun (placinta cu ton)