Placinta saseasca

de Corinuta in Dulciuri, 18 Oct 2010 | 51825 vizualizari

 

Imi place si grisul in lapte si branzica, asa ca placinta asta e tocmai pe placul meu........si al copiilor probabil:)

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 220 g gris
  • 500 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare, zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta saseasca:

Se pune laptele la fiert, se adauga grisul in ploaie cand fierbe amestecand bine si se fierbe pana se incheaga (in reteta nu scrie dar eu pun in gris un praf de sare si 2 linguri de zahar). 

Se unge cu unt o tava termorezistenta si se tapeteaza cu pesmet, apoi se intinde in strat egal grisul fiert.

Se amesteca bine branza cu zaharul, faina, coaja de lamaie, zaharul vanilat si ouale. Se intinde peste gris si se coace in cuptor pana se rumeneste(aprox.30 de minute).

Se pudreaza cu zahar praf cand s-a racit si se mananca pe loc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta saseasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu jeleu de gutui