Din ingredientele de fata am facut o tarta de dovleac, o tava normala de aragaz si inca una mai mititica.
Curatam dovleacul si il dam prin razatoare.
Il punem intr-o cratita adanca impreuna cu cele doua cani de zahar, 5-6 linguri de ulei, zaharul vanilat si le lasam la foc mic pentru a se cali.
Pentru foi procedam astfel: punem ouale intr-un vas adanc si le batem; adaugam uleiul, apa, zaharul, praful de copt stins in otet, zaharul vanilat si esenta de rom si le batem bine cu telul pana se topeste zaharul. Apoi adaugam treptat faina cernuta (am folosit o faina de tara) pana o putem framanta cu mana. O framantam bine bine si o lasam deoparte.
Am impartit astfel aluatul : pentru tava de la aragaz am folosit 4 foi, pentru tava mai micuta in 4 foi mai mici pe care le-am rulat ca pe strudel, iar pentru tarta am folosit o foaie rotunda plus restul de coca pe care am modelat-o dupa imaginatie.
Ungem tavile cu margarina. Intindem prima foaie si o asezam in tava de la aragaz, punem din umplutur..putem adauga putin zahar daca mai dorim si scortisoara dupa gust; punem cealalta foaie, umplutura, zaharul si scortisoara si tot asa pana terminam. La final taiem placinta in bucati sanatoare, o ungem cu margarina pe alocuri si o introducem in cuptorul bine incins pentru circa 45-50 minute la foc mediu.
Sunt o nebunie foile, tare mult imi plac!