Placinta taraneasca cu conopida

de Teo in Aperitive / Garnituri, 9 Oct 2011 | 5941 vizualizari

 

Sursa: Revista "Click pentru femei"

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 300 g faina
  • 1 lingura otet
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml apa calduta

Pentru umplutura

  • 1 conopida mare, deasa si alba (a mea a avut 2 kg)
  • 300 g branza de oi
  • 5 oua
  • 3 linguri smantana groasa
  • 100 g unt pentru uns foile
  • nucsoara rasa
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu conopida:

Se desface conopida buchetele, se spala bine sub jet de apa rece, se lasa apoi circa 20 de minute in apa cu putin otet. Se clatesc din nou cu apa rece si apoi se fierb in apa cu sare circa 10 minute, se scurg de apa si se mixeaza pana se transforma intr-un piure fin.

Piureul de conopida se amesteca cu branza de oi sfaramata, ouale batute, smantana, nucsoara rasa, sare si piper dupa gust.

Din ingredientele mentionate se framanta un aluat omogen si elastic, din care se intind foi subtiri de strudel. Se ung cu unt topit, se umplu cu compozitia de conopida cu branza si se ruleaza. Se asaza in tava de aragaz unsa cu putin unt si se coc circa 35-40 de minute, la temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos deasupra. Dupa ce se raceste putin, se taie felii groase si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu smantana si cascaval