Placinta tarinei

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2011 | 19008 vizualizari

 

O reteta din bucataria rusa, cu cartofi, branza si smantana, un fel de budinca de cartofi as spune eu, tare tare gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi
  • 4 oua
  • 100 ml smantana
  • 3 fire de ceapa verde
  • 200 gr branza( eu am pus feta, se poate pune telemea, etc..)
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare dupa gust
  • branza pentru ras deasupra( parmezan)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta tarinei:

Se fierb cartofii( ca pentru piure) se scurg si se zdrobesc, ceapa se toaca marunt, iar branza se rade si se amesteca cu cartofii.

Ouale se bat si se amesteca cu smantana si ceapa tocata si patrunjel, apoi amestecau se toarna peste cartofi, se condimenteaza si se amesteca bine.

Compozitia se aseaza intr-o tava de jena unsa cu unt, deasupra se rade branza si se rumeneste in cuptorul incins( cam o jumatate de ora). Se scoate si se serveste fierbinte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta tarinei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti