Afara-i frig...... dar in casa e cald si bine, mai ales cand te imbie mirosul unei placinte extrem de gustoase.... ... va invit cu drag pe toti!
Preparam foile:
Din ingredientele pentru foi, preparam un aluat potrivit de moale, pe care-l infainam usor o singura data si veti vedea ca devine nelipicios si foarte usor de lucrat.
Impartim aluatul in 3 bucati egale. Nu vom lasa aluatul la crescut, insa e bine sa avem cald in bucatarie.
Vom intinde fiecare bucata intr-o foaie mare dreptunghiulara, foarte subtire.
Tapetam forma cu pergament pentru copt si asezam prima foaie, lasand usor marginile sa atarne peste forma.
Pregatim umplutura:
Intr-o tigaie punem 4 linguri de ulei si ceapa tocata, apoi imediat spanacul congelat, lasam la foc mic cu capac sa se inabuse, amestecam usor din cand in cand si este gata in 7 sau 8 minute. Lasam putin la racit spanacul si-l amestecam cu branza faramitata. Puteti stabili singuri proportiile pentru branza si spanac in functie de ce va place mai tare.
In tava peste prima foaie punem o parte de sos si ungem uniform apoi asezam o parte din umplutura cu spanac. Pliem marginile ca in imagine si ungem cu sos insistand in special asupra foii, mijlocul va ramane cu umplutura.
Aducem deasupra alta foaie si ungem cu sos apoi asezam umplutura si din nou sos, apoi din nou foaie si procedam in acelasi mod.
Peste ultima foaie vom pune glazura de lapte si galbenus apoi vom presara susan.
Am pus placinta la cuptor si am tinut-o pana s-a rumenit la 180 de grade, in jur de o ora.
Placinta o putem taia calda....daca alegeti sa o probati, va doresc pofta mare !