Placinta/pizza cu carne tocata, ciuperci, cascaval

de Criss in Aperitive / Garnituri, 7 Oct 2014 | 6387 vizualizari

 

Rocsy Ciobanu e o fata draguta , pe care am cunoscut-o aici pe Bucataras si care are multe retete apetisante. Pe blogul ei am descoperit o reteta "Tarta cu carne, ciuperci, cascaval", dar care mie mi se pare mai mult o placinta sau de ce nu, o pizza. In fine, oricum s-ar numi, rezultatul e acelasi:delicios! De cum am vazut reteta am stiut sigur ca ii va placea mofturosului meu si nu m-am inselat, drept dovada am facut portie dubla. Merci pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • sare
  • Umplutura:
  • 400 gr carne tocata amestec
  • 350 g ciuperci proaspete (sau un borcan mic de ciuperci conservate)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei galben
  • 1 rosie mare
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 4 crengute marar verde
  • 3 linguri ulei
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 2-3 frunzulite de busuioc
  • putin cimbru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta/pizza cu carne tocata, ciuperci, cascaval:

Drojdia se pune in laptele cald in care am adaugat si zaharul si se lasa sa se umfle. Intr-un vas se pune faina, sarea si uleiul. Se amesteca, apoi se pune laptele cu drojdia si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca o ora, timp in care isi va dubla volumul.
  Se toaca marunt ceapa, ardeiul, se calesc in uleiul de masline, se adauga rosia taiata cubulete, morcovul ras si carnea, sare, piper, cimbru, marar, busuioc, pasta de ardei si pasta de rosii.  Ciupercile se curata, se taie felii si se calesc in putin ulei. Aluatul se imparte in doua parti, in functie de vasele in care vom coace placinta. Eu am folosit doua vase termorezistente, pe care le-am uns cu ulei si am intins aluatul. Peste aluat se pune umplutura (amestecul cu carne tocata), apoi ciupercile si in final se rade cascavalul. Se coace placinta in cuptorul preincalzit, la foc mic aproximativ 40 minute. E foarte buna, Alex a zis ca e ca o pizza si sa-i mai fac. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta/pizza cu carne tocata, ciuperci, cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coronita de carne