Placinte ardelenesti cu branza

de tanyapatap in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2014 | 6726 vizualizari

 

Reteta apartine lui Motan,cu mici modificari,am adaugat oua in aluat si zahar vanilat,si in umplutura 2 pliculete de zahar vanilat,imi plac mai aromate :D ,multumesc ptr reteta :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 800 gr faina
  • 500 ml apa calduta
  • 40 gr drojdie
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 2 oua
  • sare
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 600 gr branza telemea de oaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri de smantana
  • 3 oua
  • ulei ptr prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu branza:

Se dizolva drojdia intr-un bol cu apa calduta si cu putin zahar.

Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in mijloc.Se pune drojdia acolo se presara cu faina si se lasa pana creste cam 5 min.Se pune si uleiul,sarea,ouale si se amesteca toate.Se toarna apa cate putin si zaharul vanilat si se framanta pana devine o coca nelipicioasa.Se mai framanta pe masa presarata cu faina 10 minute si se pune intr-un castron la crescut acoperit cu un prosop curat 1h.

Se rade branza intr-un castron si se amesteca cu smantana,zaharul vanilat si oul pana se omogenizeaza.Aluatul se imparte in bucati ca o minge de tenis.Se aplatizeaza pe masa cu faina in forma rotunda.Se pune branza pe jumatate,se trage cealalta jumatate peste si se sigileaza pe margine cu o furculita ca sa nu iasa compozitia.

Se lasa 15 min la crescut dupa care se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti.Cand sunt rumene se scot pe un servetel absorbant de bucatarie.Sunt bune calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]