Placinte poale-n brau

de Aletta in Dulciuri, 24 Ian 2016 | 3987 vizualizari

 

Aceste placinte sunt delicioase, aromate si pufoase.
Perfecte pentru duminica dimineata alaturi de o cafea buna.
Reteta ii apartine doamnei Gicuta!!!
PS: foarte buna reteta, mi-a iesit exact cum o descrie ea.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata sau proaspata 25 g
  • 150 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 50 ml ulei.

Compozitia de branza dulce:

  • 400 g branza de vaci dulce
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 30 g stafide
  • esenta de ro
  • 2 linguri de gris
  • 2 galbenusuri de ou
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte poale-n brau:

Pentru inceput se pun cam 4-5 linguri de lapte caldut intr-un bol peste care se adauga drojdia si se lasa cca 15 min. sa fermenteze.

Intre timp, cernem faina, facem cu mana loc in mijloc unde vom turna restul de lapte ramas in care se adauga zaharul si se pune pe foc pana se topeste zaharul, se lasa sa se racoreasca apoi se amesteca cu 2 oua batute si amestecate cu coaja de lamaie.

Se adauga drojdia si untul topit impreuna cu uleiul si racit.

Se face aluatul si se lasa sa creasca cam 45-50 de minute.

Pana creste aluatul, se amesteca branza de vaci cu aharul vanilat,zaharul,galbenusurile, grisul, stafidele inmuiate in esenta de rom inainte.

Aluatul se intinde si se taie patrate mari pe care se pun cam o lingura de branza dulce, se aduna cele 4 colturi si se pun tava tapetata cu faina si ulei.

Se mai lasa 20 de minute in tava sa creasca apoi se unge cu un ou batut.

Se da la cuptor la foc potrivit cam 50 de minute.

Au iesit super bune, bine ca am facut poza imediat ca acum cand scriu reteta nu mai am :)))

TIPS-URI

1

tava se poate tapeta si cu hartie pergament.

2

in compozitia de branza se poate marii cantitatea de zahar sau se poate adauga coaja de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Aletta 1

26.01.2016, 10:07

ma bucur ca iti plac

mirela0911 1

26.01.2016, 15:11

Sunt tare bune!

Aletta 1

27.01.2016, 10:21

Mersi Mirela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau