Plăcinte răzalite - de post

de Corinuta in Mancaruri de post, 12 Noi 2010 | 23459 vizualizari

 

Bunicii mei erau niste oameni foarte credinciosi, cred ca v-am mai spus, si tineau post. Ei bine, cateodata, in zi de post, bunica ne facea placinte de cartofi si le zicea placinte razalite. Si, cum mi se face dor cateodata, azi am facut si eu.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi mai maricei
  • 3-4 linguri de faina
  • sare, piper macinat
  • ulei ptr prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinte răzalite - de post:

Se curata cartofii si se spala. Se dau pe razatoarea mica - eu am murdarit robotul de bucatarie, ca de-aia il am:) - apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa stea cateva minute sa-si lase zeama.

Se adauga faina la cartofi, amestecand bine si lasand compozitia moale, ca la clatite. Se incinge tigaia si se unge cu ulei, apoi se pun in ea doua linguri din compozitie si se intinde bine sa fie subtire placinta. Se coace pana se rumeneste frumos pe ambele parti. 

Se servesc calde si cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte răzalite - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Corinuta 1

27.11.2012, 20:26

Mai, sa stiti ca ar trebui sa mai fac...

mihaelar63 1

14.03.2014, 09:32

Imi plac . Trebuie sa prepar si eu ceva asemanator

Corinuta 1

16.03.2014, 16:49

Nici eu n-am mai facut demult Miha!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

ieri la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu cartofi, la tigaie