Placinte taranesti cu cartofi

de Dea_Dea in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2013 | 3070 vizualizari

 

Tot de la draga de mama stiu reteta

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • un praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 500 ml apa(sau lapte)
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • UMPLUTURA:
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 cepe
  • 1 ou
  • sare piper
  • Ulei pentru prajit.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte taranesti cu cartofi:

Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici foarte moale si foarte tare . Se adauga 50 ml ulei , putin cate putin si se mai framata pana se incorporeaza uleiul. Se lasa la dospit cam 1 ora.

Catrofii se pun la fiert intregi , apoi se curata si se paseaza . Ceapa se toaca si se caleste in ulei.

Ceapa calita se pune peste cartofi, se pune un ou , si se condimenteaza cu sare si piper.

Se sup bucati mici de coca se intinde cu sucitoare, se pune pe o parte catrofi si se indoaie in doua , se apasa pe margini sa nu iasa compozitia si se pun la prajit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte taranesti cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu branza de burduf si marar