Placinte umplute

de bucatarimcudiana in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2011 | 9670 vizualizari

 

Dragilor, azi ne delectam cu niste placinte umplute, care de fapt sunt o combinatie intre gogosi si langosi

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 500gr faina
  • 1 + 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 1lingura zahar
  • 1lingurita sare
  • 300 ml apa calda
  • 30 ml ulei
  • pentru prajit :
  • ulei
  • pentru umplututa:
  • branza sarata ,cascaval
  • sunca presata
Portii: 11
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte umplute:

aluatul l-am facut la masina de paine, am adaugat mai intai ingredientele lichide , dupa care urmeaza cele solide.

 dupa 1ora si 30 min. aluatul este bun de lucrat, il impart in parti cat mai egale, mie mi-au iesit 11 de data asta.

intind aluatul , pun umplutura din cascaval branza si sunca la mijloc
pliez placinta si la margini o presez bine cu o furculita ca sa nu imi iasa umplutura la prajit

 cat timp am pregatit tigaia pentru prajit, placintele mai au timp sa se "umfle in pene"

am pus ulei la incins intr-o tigaie mai incapatoare

placintele le rumenesc frumos pe o parte si pe alta la foc moderat

sunt delicioase calde, dar merg si reci a doua zi daca mai rezista.

TIPS-URI

1

ca sa stiu ca uleiul este bine incins fac testul cu scobitoarea,cand introduc varful unei scobitori in ulei, daca sfaraie este numai bun de prajit

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita