Plăcintele crețe ale bunicii

de muffin_lover in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2013 | 10155 vizualizari

 

Mi-am făcut debutul în rândul bucătărașilor cu o rețetă a bunicii mele și în continuare am decis să mai dezvălui câteva din secretele moștenite de la ea. Deci... vă plac plăcintele?...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 2 plicuri de drojdie uscată (fiecare a câte 7 grame)
  • 2-3 gălbenușuri
  • 2-3 linguri de margarină sau unt topit
  • un praf de sare
  • o lingură de zahăr
  • o cană de lapte călduț
  • o cană de apă minerală
  • 300 g brânză telemea dată pe răzătoare
  • o legătură sănătoasă de mărar proaspăt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintele crețe ale bunicii:

Toarnă făina într-un bol mare, adaugă sarea și drojdia și amestecă ușor cu un tel. Dizolvă zahărul în margarina topită si adaugă compoziția peste făină. Adaugă și gălbenușurile, laptele și apa minerală și începe să frămânți până capătă o consistență omogenă și se dezlipește de pe mâini. Lasă-l la dospit într-un loc calduț și acoperă-l cu un prosop de bucătărie, cel puțin o jumătate de oră, însă ideal ar fi să îl lași până își dublează volumul.

Ia câte o biluță de aluat, cam cât pumnul tău de mare și întinde-o cât mai subțite. Pune cam două linguri de umplutură  în centrul foii de aluat, dar ai grijă să nu fie prea lichidă umplutura. Întinde-o un pic și începe să împături aluatul dinspre margine înspre centru. Continuă până împăturești tot cercul. Mai rulează plăcinta cu făcălețul încă o dată, dar ai grijă să nu îți iasă umplutura prin aluat. Dacă nu reușești să o împături așa nu e nici o tagedie, gustul va fi același, doar să nu iasă umplutura. Prăjește plăcintele în baie de ulei pe foc mediu întorcându-le pe ambele părți până se rumenesc frumos.

Servesc plăcintele cu smântână.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintele crețe ale bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta creata cu branza sarata