Placintele de cartofi

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2012 | 62375 vizualizari

 

Se pare ca reteta ar fi de inspiratie ardeleneasca. Mai mult, am aflat ca se consuma cu un pahar de sana...probat, placut , impartasit! Enjoy.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 150 gr. faina
  • 200 grame telemea
  • 2 lingurite boia de ardei
  • sare si piper ( atentie la sare daca este si telemeaua sarata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele de cartofi:

Cartofii si ceapa se rad pe razatoarea cu ochiuri mici. Zeama nu trebuie stoarsa. Usturoiul se piseaza, iar telemeaua se rade pe ochiurile mari. Se amesteca toate ingredientele si se lasa cateva minute la odihnit. Se prajesc pe rand in tigaie cu foarte putin ulei, intorcandu-le pe ambele parti pana capata o culoare rumena si frumoasa. Se scot pe o farfurie sau intr-un vas termorezistent pentru ca sunt bune calde si se pot reincalzi in cuptor.

TIPS-URI

1

se pooate coace intreaga compozitie la cuptor daca nu doriti sa le prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]